Eşti aici

Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali și Klimt

Data: Joi, 12 Septembrie, 2019 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, Str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Expoziția “Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali și Klimt” la Muzeul Bistrița

Artiști: Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Gustav Klimt

Vernisaj: joi, 12 septembrie 2019, ora 18:00

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță

Partener: Colecția George Șerban

Text oferit de curator:
Organizată sub genericul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu „Arta de a dărui” din anul acesta, expoziția găzduită de Muzeul Național Brukenthal în perioada iunie-august a.c. va fi organizată la Muzeul Bistrița începând cu data de 12 septembrie 2019. Expoziția adună laolaltă lucrări de grafică și litografii semnate de patru mari artiști ai lumii: Picasso, Matisse, Dali și Klimt. Artele sunt buni traducători culturali, ele pun în pagină experiențe comune, gânduri, preocupări, interese și, prin aceasta, aduc oamenilor darul apropierii. Arta și spectacolul pot fi chei de înțelegere a lumii de azi, a noii noastre sensibilități, ele deschid drumul spre reala acceptare a diferențelor, a Celuilalt. Altfel spus, ele sunt o fereastră deschisă spre toleranță.
Expoziția „Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali și Klimt”, evidențiază totodată rolul colaborării inter-instituționale precum și colaborarea cu colecționari privați.
Lucrările expuse provin din colecția avocatului George Șerban din București. Vor putea fi văzute nudurile semnate de Matisse din seria Blue, nuduri și studii semnate de Klimt, 6 lucrări semnate Dali și o seamă de lucrări Picasso, multe dintre ele din seria Vollard Suite, produse în 1930-1937 de artistul spaniol Pablo Picasso. În 1930 Picasso a fost însărcinat să producă gravuri de către distribuitorul de artă și editorul Ambroise Vollard în schimbul picturilorlui Renoir și Cézanne.
Vă așteptăm cu drag!

Manager,
Alexandru Gavrilaș