Eşti aici

Cautari

Data: Miercuri, 12 Mai, 2021 - 10:00
Loc: Muzeul Graniceresc Nasaudean

Sub egida Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud și a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul Grăniceresc Năsăudean găzduieşte în aceste zile o nouă expoziţie de pictură, având de această dată ca autor pe artistul plastic Elisabeta Veress, din Carei.
Absolventă a Universităţii de Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, Elisabeta Veress are în palmaresul artistic numeroase expoziţii personale: Carei, Sighetul Marmației, Baia Mare, Satu Mare, Carei, Turda, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin,Târgu Mureș, Zalaegerszeg – Ungaria.
Din 2010 a participat la expoziţii colective în Cavnic, Carei, Baia Mare precum şi la expoziţii internaţionale în Austria – Viena, Holledorf şi Ungaria – Budapesta, Kartal, Sojtor, Zalaegerszeg. Elisabeta Veress este vicepreşedintele Asociaţiei Culturale ,,Diamant de Maramureş” şi organizator al Taberei Internaţionale de Creaţie ,,Elisabet Art”, Cavnic, Maramureş.
Intitulată plastic „Căutări”, expoziția de la Năsăud s-a dovedit a fi una itinerantă, poposind anterior atât la Cluj-Napoca și Turda, cât si în județul nostru, la Bistrița, unde a fost găzduită, de asemenea, de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în incinta „Casei Argintarului”. Tablourile prezentate cu această ocazie abordează cu multă sensibilitate subiecte diverse, de la peisajul clasic la arta abstractă, lucrările fiind realizate prin folosirea unor tehnici picturale diverse.
Expoziţia va fi deschisă până în data de 28 mai 2021.
Vă așteptăm cu drag!