Eşti aici

EXPO REPTILE VII

Data: Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 09:00
Loc: Muzeul Bistrita, Str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Cel mai veninos șarpe din lume, cobra regală, cu o lungime de 1,5 metri, vipera de Gabon, a cărei colți măsoară 4 centimetri și multe alte reptile vii originare din Australia, Africa, Asia și Europa vor face deliciul publicului vizitator al expoziției „EXPO REPTILE VII„ organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în perioada 21 septembrie - 3 noiembrie 2019.
Secția de Științele Naturii a muzeului bistrițean, în colaborare cu exoticul colecționar Florin Sîrbu, grație căruia vor fi prezentate publicului peste 80 de specii de gen, își propune să aducă în fața vizitatorilor fascinante viețuitoare precum: mamba verde, taipanul, cobra egipteană, șopârle, țestoase, tarantule și alte misterioase viețuitoare aparținând climatului tropical și subtropical, în scopul educării științifice și familiarizării publicului cu fauna exotică de pe alte continente.
Vă așteptăm la vernisajul expoziției „EXPO REPTILE VII„ care se va desfășura sâmbătă, 21 septembrie 2019, de la ora 16.00 pentru a admira exoticele exponate vii despre care veți putea afla amănunte direct de la colecționarul Florin Sârbu. Asigurăm publicul vizitator că toate reptilele sunt expuse adecvat, în terarii, în condiții de maximă securitate.
Cu excepția vernisajului, expoziția poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 09.00- 18.00. Rugăm grupurile organizate, de peste 10 persoane să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0740/015.997- muzeograf Alina LEHACI. Prețul unui bilet este de 5 lei pentru copiii de peste 3 ani și 10 lei pentru adulți.
Argument:
Reptilele trăiesc pe pământ de aproximativ 300 de milioane de ani, cu mult înaintea omului , iar țestoasele există înaintea apariție dinozaurilor. Sunt peste 10.000 de specii de gen, care trăiesc pe aproape fiecare continent, exceptând Antartica.
Din nefericire, multe reptile și amfibieni sunt amenințate de micșorarea habitatului, de comerțul cu animale de companie și de schimbările climatice. Motiv pentru care specialiștii au luat o serie de măsuri de urgență pentru salvarea speciilor aflate în pericol de dispariție, ducându-le în grădini zoologice, construind rezervații și parcuri naturale, protejându-le în acvarii și terarii foarte bine asigurate. Câteva curiozități:

Cel mai lung Șarpe din lume, Pitonul reticulat, depășește cu puțin 10 metri;
 Cea mai mică șopârlă din lume, numită ”gecko”, măsoară sub doi centimetri;
 Anaconda - cel mai masiv șarpe- poate trăi câteva luni fără să mănânce, în funcție de mărimea ultimei mese. Este printre puținii care nasc pui vii, majoritatea reptilelor depunând ouă;
 Cameleonii își pot mișca ochii în direcții diferite, în același timp.
Vă așteptăm cu drag să vizitați spectaculoasa și inedita expoziție!
Manager,
Alexandru Gavrilaș