Eşti aici

Expoziţie de pictură, grafică şi sculptură

Data: Joi, 5 Iulie, 2018 - 17:00
Loc: Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

COMPLEXUL MUZEAL BISTRIŢA-NĂSĂUD, Secţia ARTĂ şi GRUP 4+
prezintă
Expoziţie de pictură, grafică şi sculptură
Vernisaj : 05 iulie 2018, orele 17.00
Grup 4+ Dumitru Bostan (UAPR filiala Neamţ)
Mihail GAVRIL (UAPR filiala Bucureşti)
Niculai MOROSAN (UAPR filiala Suceava)
Mihail VOICU (UAPR filiala Iaşi)
Grupare artistică, fără personalitate juridică, constituită din 4 foşti absolvenţi ai secţiei Grafică a Liceului de Artă (actual colegiu) “Octav Băncilă” din Iaşi, promoţia 1981, clasa prof. Pavel GILIGOR. Ulterior, fiecare şi-a urmat propriul parcurs/destin, finalizându-şi pregătirea la nivel superior – primii 3 membri la Institutul de Arte “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti – secţiile pictură, pictură murală şi design, exceptie făcând Mihail Voicu, absolvent al secţiei Grafică din cadrul Academiei de Arte “George Enescu” din Iaşi.
Prima expozitie a grupului a avut loc in Iaşi, la Galeria “Cupola” în 2009, continuând apoi cu un periplu expoziţional la Piatra Neamţ, Galeriile “Lascăr Vorel” şi Suceava - City Gallery, precum şi cu tabăra de creaţie “Vară la Antileşti”(Fălticeni). Urmează călătoriile de documentare de la Balcic şi Santorini, ambele având ca finalitate expoziţiile tematice de la City Gallery din Suceva, respectiv Ellit Gallery din Bucureşti . În 2013 grupul se regăseşte la Iaşi, cu o expoziţie la Galeria “Th. Pallady”, după care, lucrările celor 4 artişti au fost găzduite de Galeria Regală din cadrul Casino-ului din Sinaia (2016). În paralel, desigur şi individual, fiecare a participat la expoziţiile colective ale filialelor din care fac parte, precum şi la saloanele naţionale de artă, bienale de artă contemporană din România şi din alte ţări.
De fiecare dată, grupul a avut unul sau mai mulți artiști invitați, foști colegi de generație sau din alte generaţii şi zone de manifestare artistică (tapiserie sau sculptură). Este şi cazul expoziţiei de faţă, de la Bistriţa, unde Grupul 4+ îl are ca invitat de onoare pe sculptorul Alexandru GAVRILAŞ, managerul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, totodată membru al UAPR, dar care este şi abolvent al aceleiaşi Academii de Arte “George Enescu” din Iaşi, promoţia 1997.
Expoziţia va fi găzduită de Sala “Grigore Bradea”, va fi moderată de Alina BERBECARU, muzeograf în cadrul Secţiei Artă şi îl va avea ca invitat pe istoricul de artă Vasile DUDA.
Vă așteptăm cu drag!

Director Direcția Programe și Proiecte Muzeale,
Lavinia Moldovan