Eşti aici

Expoziție de pictură/acuarelă/desen

Data: Vineri, 19 Ianuarie, 2024 - 18:00
Loc: Muzeul de Arta Comparata Singeorz-Bai

Vineri, 19 ianuarie 2024, ora 18, sub egida Consiliului Județean Bistrița–Năsăud, a Complexului Muzeal Bistrița–Năsăud, va avea loc la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, expoziția retrospectivă OVIDIU MARCIUC.
În opinia lui Valentin Ciucă - „Strategiile dialogului cu realitatea, cu vizibilul, îl pun pe Ovidiu Marciuc în situația de a avea obiecții. Observația se motivează printr-o luciditate mereu în alertă și spiritul pătrunzător, care servește comentariilor lipsite de fardurile cosmeticului. Are virtutea celui care privește lumea din jur cu ochi permanent treaz și o exprimă în nuditatea cusururilor ei. Această abordare, onorantă în ordine morală, se dovedește sugestivă în cea estetică. Inventiv prin desenul mai totdeauna impecabil, se dovedește interesat nu atât de caractere, cât de atitudini. Deloc flatante, imaginile lui par a fi extrase dintr-un posibil inventar al expresioniștilor, unde strigătul definește lumea surzilor, iar culoarea pe aceea a semenilor care refuză să vadă.
Aplicația pentru desenul ferm și vituperant conduce către utilizarea unor incitante racursiuri, unghiul de vedere generând, mai întotdeauna, soluții nonconformiste. Pare limpede că mesajele artistice ale pictorului se adresează celor lucizi, incoruptibili apostoli ai adevărului. Lumea nu apare așa cum am dori, din comoditate, unii dintre noi, ci doar așa cum este. Reflecția introspectivă alimentează imaginarul pictorului și opera lui aparține unui moralist care nu se recunoaște astfel.”