Eşti aici

Fabrica de chipuri

Data: Marţi, 20 Decembrie, 2022 - 17:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită marți, 20 decembrie 2022 ora 17, la vernisajul expoziției debut cu titlu "Fabrica de chipuri al tinerei artiste Vasiliu Casiana Briana".
"Într-o zi frumoasă de sfârșit de toamnă, notând lucrările elevilor mei din clasa a X-a C profil informatică…Eram așa bucuroasă că în sfârșit ne vedem la școală și nu on-line, și pot discuta cu fiecare de creațiile pe care le-au desenat. Se apropie de catedră o elevă ruptă dintr-o bucățică a tabloului ,,Nașterea lui Venus" de Botticelli și îmi surâde prietenos cu o mapa în mână și lucrarea pe tema dată. Îi știam câteva lucrări din orele on-line dar bineînțeles multe neclare. La prima privire a lucrărilor ei mă cuprinde o emoție deosebită, erau ireale, atât de perfect lucrate atât de talentată și perfecționistă. Sunt uluită, încep să răsfoiesc cu gura căscată, fără cuvinte, blocată efectiv o întreb gâtuită dacă le-a făcut singură. Cu o voce simplă, clară și ușoară îmi spune că desenează de mică și desenul este viața ei.
Din acel moment Casiana fata cu un talent uimitor a fost pe buzele mele foarte des. Le-am povestit colegilor, familiei, elevilor și am început treptat un demers pentru susținerea talentului ei și pentru a încerca să o fac cât mai cunoscută și în orașul nostru, pentru că deja pe platformele cunoscute era remarcată de multe persoane. Am invitat-o la toate evenimentele organizate în școală și în afară încercând să o direcționez spre o expoziție personală.
Sunt convinsă că această tânără talentată va fi mândria orașului nostru în scurt timp, și nu pot decât să mă bucur că am avut ocazia să o cunosc și să îi fiu dascăl o perioadă scurtă." din sincerele gânduri ale profesoarei Ștefania Borodi.

Curatori expoziție: Ștefania Borodi și Alexandru Gavrilaș
Vă așteptăm cu drag!