Eşti aici

Gravura

Data: Marţi, 19 Decembrie, 2017 - 17:00
Loc: Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud, Str. Grigore Balan, nr. 19
 
 
În septembrie 2017 Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a organizat la Muzeul Bistrița tabăra de gravură la care au participat următorii artiști plastici: Cristian Opriș, Ovidiu Tarță, Norbert Filep, Marian Coman, Cătălin Tăvală, Andreea Hoha, Andeea Mihalca.
Unul din scopurile Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud este acela de a crea o colecție de gravură contemporană, fapt singular în peisajul plasticii românești, tabăra de față fiind prima acțiune în acest sens.
Aquaforte, ac rece, linogravură, litografie sunt câteva din tehnicile gravurii de care artiștii s-au folosit pentru a-și realiza lucrările. Această tabără nu a impus o temă care să coaguleze unilateral răspunsuri ci bazându-se pe calitatea și preocupările fiecărui artist în parte, organizatorii au contat pe spiritul și inspirația acestora. Așadar varietatea temelor propuse de artiști sunt diverse fapt ce îmbogățește și dinamizează repertoriul plastic al expoziției.
Vă așteptăm alături de noi marți, 19 decembrie de la 17.00 în sala Grigore Bradea, a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Vă așteptăm cu drag!