Eşti aici

Hazard si metamorfoze

Data: Joi, 12 Decembrie, 2019 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, Str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită joi, 12 decembrie 2019 de la ora 18.00 la vernisajul expoziției Hazard si metamorfoze a artistei Ștefania Borodi.
Titlul evenimentului reprezintă, conform mărturisirilor artistei “o reîntoarcere la prima mea pasiune, pictura.
E un moment de meditație în care am transpus o stare de eliberare și încântare. O ieșire în afara vacarmului cotidian, o evadare din tumult și plasarea într-o lume în care cântă culoarea și naște noi și noi universuri. Primele lucrări au fost făcute în joacă, descoperind treptat tainele tehnicii pouring, o tehnică nouă, puțin încercată de artiștii contemporani.
Pentru că sunt strâns legată și de textil, aceasta fiind specialitatea pe care am aprofundat-o în cadrul studiilor urmate la Universitatea de Arte Decorative și Design “Ion Andreescu“ din Cluj-Napoca, am învăluit lucrările în căldura firului de lână, introdus ca accent în dialogul picturii.
Am utilizat în realizarea compozițiilor plastice o asociere de tehnici noi și inedite, specifice artei contemporane, un mix de procedee care se contopesc într-un tot unitar și vibrează în îmbinări originale, definitorii pentru stilul meu caracteristic de a crea.
E un univers personal de trăiri, strânse într-un dialog al emoțiilor dăruite de accesarea culorii, pe un fond al lumilor optimiste și mai puțin agresive”.
Stefania Borodi, cea care vă așteaptă să împărtășiți alături de ea emoția evenimentului prezentat joi la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, susține că toată această colecție este o scenografie creată într-o naturalețe simplă și autentică, dată de metamorfozarea culorilor și a traiectoriilor create printr-o curgere firească, fără intervenția limitei. Elementele repetitive sunt date de ritmul creat prin fuziunea și contopirea cromatică a tonurilor de culoare, accentele fiind puse cu firul moale de lână răsucit manual în forme tridimensionale. Lucrările formează o compoziție plastică vie, cu tablouri abstracte, care merg treptat spre compoziții figurative, reprezentând atât peisaje, cât și figuri umane. „Acestea redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână. Contrastele cromatice inundă lucrările, concurând cu onduleurile formate din buclele de lână, energia culorilor ne invadează de la prima privire a lucrărilor, transmițându-ne o stare de reverie”.
Vă așteptăm cu drag!

Manager,
Alexandru Gavrilaș