Eşti aici

,,Instituții de învățământ în Bistrița și Năsăud în secolele XIX-XX. Imagini, programe, publicații, broșuri școlare și articole de presă. Școli, profesori și elevi în fotografii și documente de epocă”

Data: Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 12:00
Loc: Casa Argintarului, str. Dornei, nr. 5
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud vă invită miercuri 25 septembrie 2019, de la ora 13.00 să luați parte la vernisajul expoziției ,,Instituții de învățământ în Bistrița și Năsăud în secolele XIX-XX. Imagini, programe, publicații, broșuri școlare și articole de presă. Școli, profesori și elevi în fotografii și documente de epocă”, eveniment care se va desfășura la Casa Argintarului, din strada Dornei, nr. 5.
Cu ajutorul celor 21 de panouri expoziționale prezentate cu această ocazie, vizitatorii vor putea să-și facă o impresie referitoare la rolul instituțiilor de învățământ, a bisericii și al cadrelor didactice în formarea unor puternice caractere pe calea împlinirii profesionale și naționale.
Expoziția propune specialiștilor dar și publicului larg, prin intermediul fotografiilor și documentelor de arhivă, o incursiune în fascinantul univers al învățământului local.
Vă invităm așadar în această lume tumultuoasă a școlilor, care nu a reprezentat în fapt altceva decât creuzetul în care s-au format și dezvoltat sensibilitățile și conștiințele individuale și colective în plină Epocă Modernă și Contemporană. Românii, sașii, maghiarii, evreii și romii, toate grupurile socio-profesionale conlocuitoare în această parte a Transilvaniei au încercat să-și găsească prin intermediul învățământului un drum și un loc în noua societate.
Dedicăm acest eveniment expozițional memoriei d-nei dr. Gabriela Rădulescu, care, cu multă pricepere, pasiune și dragoste, a contribuit la realizarea acestui proiect cultural.
Coordonator proiect: Muzeograf, Virgil Mureșan
Vă așteptăm cu mult drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș