Eşti aici

Mari clasici: Liviu Rebreanu

Data: Luni, 27 Noiembrie, 2017 - 18:00
Loc: Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud

La implinirea a 132 de ani de la nasterea marelui romancier Liviu Rebreanu, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita sa participati la lansarea filmului documentar „Mari clasici: Liviu Rebreanu”, o productie care prezinta povestea de viata a ctitorului romanului romanesc modern, a celui care inchinandu-si viata scrisului, a inzestrat literatura romana cu trei mari capodopere: „Ion”, „Pădurea spânzuraților” și „Răscoala”.
Luni, 27 noiembrie, ora 18.00, la Muzeul Bistrita veti putea urmari in premiera filmul „Mari clasici: Liviu Rebreanu”, o productie a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu Life Vision Films, 2017.
Scenariu:Lavinia Moldovan
Imagine: Vasile Stejerean
Consultant de specialitate: Andrei Moldovan
Voce: Florin Moldovan
„Eu nu am alta meserie decat scrisul. Eu nu sunt decat un simplu scriitor. Insarcinarile intamplatoare pe care le-am avut in viata au fost accidente si nu mi-au putut denatura fizionomia de scriitor. A trebuit să renunt la multe, sa indur multe, sa risc tot pentru a ma putea darui deplin scrisului. Si, desigur, a trebuit sa iubesc mai presus de toate scrisul, ca sa indraznesc a-i inchina toata viata mea.”
Liviu Rebreanu ( 27 noiembrie 1885- 1 septembrie 1944)