Eşti aici

”Meșteșuguri tradiționale - fierăritul și artizanale”

Data: Miercuri, 15 August, 2018 - 14:00
Loc: Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Sărbătoarea Fecioarei Maria, cunoscută sub numele de Adormirea Maicii Domnului, (15 august), o zi aparte în calendarul romilor, le oferă acestora prilejul de a sărbători prin cântec, joc și manifestări specifice acestei etnii.
În acest an, sărbătoarea religioasă îi reunește pe reprezentanții etniei romilor la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, strada General Grigore Bălan, nr.19, în cadrul unor evenimente care se vor desfășura în curtea instituției. Astfel, sub genericul ”Meșteșuguri tradiționale - fierăritul și artizanale” programul, care va debuta la ora 14.00, va cuprinde: deschiderea expoziției de meșteșuguri, târgul tradițional al meșteșugarilor și un spectacol de muzică susținut de ansamblurile de dansuri: ”Asul de Treflă” Bistrița, Ilo Romengo - Sâncraiul de Mureș, orchestra ”Balada” Bistrița și ”Ciobănașul” din comuna Șieuț.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Partida Romilor Pro-Europa, filiala Bistrița-Năsăud.

Manager,
Alexandru Gavrilaș