Eşti aici

"NO LIMIT"

Data: Duminică, 5 August, 2018 - 13:45
Loc: Muzeul de Arta Comparata, Singeorz-Bai

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud organizează în perioada 5 - 20 august Simpozionul de artă contemporană artFORest "NO LIMIT" V, 2018, ediția a XXX-a.
Loc de desfășurare: Maxonia, Dosul Gârciului, Sângeorz Băi.
Ideea simpozionului de la Sîngeorz-Băi, porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte de la multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi care interferează pozitiv cu cadrul natural ideal, transformându-l într-un spaţiu de creaţie comun.
Un prim argument al acestui proiect finanţat de către Consiliul Județean Bistrița-Nasăud se constituie în posibila întâlnire dintre artişti, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă; iar al doilea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă Contemporană a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi cât și la București, Bacău, Piatra-Neamț, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.
Acest eveniment nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, artiştii invitați fiind liberi să aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.
Participanții la Simpozionul de artă contemporană artFORest– Sîngeorz-Băi, 2018 sunt : Eugen Alupopanu, Andrei Ciubotaru, Ștefan Radu Crețu, Maxim Dumitraș, Alexandru Gavrilaș, Cosmin Paulescu, Cristi Sida și Florin Șutu.
MAXONIA și-a câștigat în ultimii ani identitatea unui LOC al fuziunii cu natura, al afirmării identității omului contemporan într-o relație firească cu situl geografic al mitului paradisiac. Artiștii implicați în proiectele artFORest au amprentat cu discreția smereniei topografia numită Dosul Gârciului, ca pe un spațiu al ospitalității naturii. Situl geografic de intervenție plastică se conturează permanent între spațialitatea inițială și spațialitatea devenirii, iar grafica pământului și scrierea spirituală se topesc în liniștea împăcată a ambianței autentice.
Manager,
Alexandru Gavrilaș