Eşti aici

Simfonia Gratiei

Data: Joi, 15 Martie, 2018 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită joi, 15 martie 2018, de la ora 18.00, la vernisajul expoziției ”Simfonia grației” semnată Cristina Gloria Oprișa.
Absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (1976 – secţia pedagogia artei) și membră a Uniunii Artiştilor Plastici (din 1990), Cristina Gloria Oprişa, stabilită în municipiul Satu Mare, desfăşoară de aproape patru decenii o intensă activitate artistică manifestată în planul pedagogiei, al creaţiei personale şi al managementului cultural. A participat la numeroase expoziţii de grup, iar cu expoziţii personale a fost prezentă pe simezele galeriilor din Bucuresti, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Oradea sau, în străinătate, la Umbertide (Italia), Budapesta (Ungaria) şi Bonn (Germania).
Arta pe care o propune Cristina Gloria Oprişa este o grădină nemaipomenită în care florile, plantele, ierburile și copacii se scaldă în magicele izvoare ale tuturor culorilor curcubeului. Artista vine în fața publicului bistrițean cu o expoziție personală, cuprinzând peste 90 de lucrări care, în opinia curatorului expoziției, istoricul de artă Vasile Duda, ” încântă prin naturalețea acccesibilă și simbolistica potențială a formelor. Sintezele sale îl aduc pe iubitorul de artă spre descoperirea sacralității ca atitudine și sentiment al vieții, prin pretextul unor structuri florale admirate prin grația degajată și optimismul molipsitor”.

Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș