Eşti aici

SUHAR

Data: Joi, 5 Septembrie, 2019 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, Str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Muzeul Bistrița, din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 5 septembrie -7 octombrie 2019, expoziția de pictură a maestrului Liviu Suhar.
Colecția de pictură ce va fi vernisată joi, 5 septembrie 2019, de la ora 18.00, cuprinde 46 de lucrări realizate de către artistul plastic în ultimii doi ani .
Liviu Suhar a absolvit fostul Institut de Arte Plastice "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, iar din 1968 a expus constant lucrări de pictură în expoziții personale, de grup și colective, creațiile sale regăsindu-se atât în colecțiile private din țară și străinătate, cât și în patrimoniul unor importante instituții muzeale din România.
Liviu Suhar face parte din cea de a treia generație artistică postbelică ieșeană, o generație de creatori de frumos, consacrată ca una înnoitoare, structurată în jurul câtorva figuri devenite de-a lungul anilor emblematice: Dimitrie Găvrileanu, Ioan Gânju, Corneliu Ionescu și alții. Dintre toți cei enumerați, astăzi doar autorul expoziției de față a rămas la datorie, pe meterezele picturii. La cei peste 50 de ani scurși de la debutul prodigioasei sale activități creatoare, Liviu Suhar se înfățișează publicului bistrițean ca un artist împlinit în multiplele sale ipostaze de meșter al penelului și șevaletului, întregit de statutul de profesor și creator de școală, dar și de comentator subtil de artă.
Despre ceea ce este la această oră maestrul Liviu Suhar vorbesc tablourile sale care conturează imaginea unui maestru împătimit al atelierului, considerat de el însuși o incintă sacră ce rostuiește cu adevărat și dăinuitor ființa creatoare. Vă veți putea bucura de lucrările sale și veți putea dialoga cu artistul, în cadrul vernisajului organizat în Sala Bradea a Secției de Artă Contemporană a Muzeului Bistrița, strada General Grigore Bălan, nr.19.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș