Eşti aici

Targ de martisoare "Handmade"

Data: Luni, 26 Februarie, 2018 - 10:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI
În credinţa populară se spune că mărţişorul simbolizează funia anului care adună, prin împletirea celor două fire, cele 365 de zile calendaristice. Culorile alb şi roşu, ce formează şnurul atât de îndrăgit de noi toţi, împletesc în jurul lor nenumărate legende care vorbesc despre simbolistica primei sărbători a primăverii. Fie că ne referim la lupta vieţii asupra morţii sau la invocarea norocului, a fericirii sau a dragostei, mărţişorul rămâne un simbol al anotimpului care va să vină, un prilej de bucurie împărtăşit cu cei dragi.
Pentru a păstra această frumoasă tradiție, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă așteaptă începând de luni 26 februarie, de la ora 15.00, la Târgul Mărțișorului desfăşurat la sediul din strada Gen. Grigore Bălan, nr. 19. Pe parcursul a patru zile, de luni până joi, veți avea ocazia să admirați și să cumpăraţi mărțișoare, felicitări și jucării confecționate manual.
Alături de participanții invitați la târg se numără și creativii elevi, păstrători ai tradiţiilor, din următoarele școli:
• Școala Gimnazială Nr. 1, Bistrița: prof. Carmen Măierean, prof. Monica Orban şi prof. Mirela Mişca;
• Liceul Tehnologic Agricol, Bistrița: prof. Angela Lolici, prof. Carmen Măierean, prof.Carmen Nogy, prof. Lucia Homei, prof. Alina Oltean, prof. Adina Măgeruşan, prof. Elena Mihaela Mora;
• Școala Gimnazială nr. 5 „Lucian Blaga”, Bistrița, înv. Crina Mureşan;
• Liceul de arte "Corneliu Baba”, Bistrița: prof. Teofil Petrean;
• Grădinița cu program prelungit „Căsuța cu povești”, Bistrița: ed. Liana Horga şi ed. Diana Rus.
Nu uitaţi! Din 26 februarie până în 1 martie vă aşteptăm cu drag alături de noi să sărbătorim împreună apropiata venire a primăverii, la Târgul de Mărţişoare de la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud!
Manager,
Alexandru Gavrilaș