Eşti aici

Tezaur Banatean

Data: Joi, 27 Iulie, 2017 - 15:00
Loc: Muzeul Bistrita

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud vine în faţa publicului bistriţean cu un eveniment de excepţie: Expoziţia etnografică „TEZAUR BĂNĂŢEAN - Ansambluri vestimentare, podoabe şi documente foto-etnografice”. Este vorba de piese reprezentative pentru portul popular bănăţean, puse cu generozitate la dispoziţie de colecţionarul Marius Matei, muzeograf în cadrul Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara.
aşteptăm alături de noi, joi, 27 iulie, de la ora 18.00, în sala "Grigore Bradea" a Complexului Muzeal Bistriţa – Năsăud, pentru a admira împreună somptuozitatea şi nobleţea portului popular bănăţean, specific Girocului Timişoarei. Veţi găsi aici costume populare unicat ce fac parte din Colecţia etnografică Marius Matei, singura de acest gen din Banat şi printre cele mai lăudate colecţii private din România în materie de costum popular.
Expoziţiile lui Marius Matei vernisate în multe oraşe din România şi din străinătate constituie o adevărată pledoarie pentru salvarea memoriei şi a patrimoniului cât şi pentru o valorificare adevărată a tot ceea ce înseamnă creaţie populară autentică.
Expoziţia ce are loc acum la Bistriţa este realizată în parteneriat cu Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi Sibiu, Colecţia etnografică Marius Matei şi Muzeul Satului Bănăţean. Ne-a adus împreună pasiunea pentru portul popular dar şi dorinţa de a descifra laolaltă sentimentele de dragoste pentru tot ce este curat, frumos şi înălţător ale creatorilor lui, aşa cum reies din fiecare împunsătură de ac ce brodează minunatele straie populare.

Va aşteptăm cu drag!

Manager,
Alexandru Gavrilaş