Eşti aici

Vânătoarea de comori la Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud

Data: Sâmbătă, 14 Mai, 2022 - 18:00
Loc: Muzeul Bistrita, str. G-ral Grigore Balan, nr. 19

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud invită copiii la o „vânătoare de comori” cu Twinkl

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a fost inclus în campania Vizite Interactive la Muzeu, demarată de Twinkl, cu scopul de a oferi copiilor experiențe captivante în muzeele din România.

Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud invită copiii să descopere cele mai interesante exponate și povești din muzeu prin intermediul unei vânători de comori ce va avea loc la sediul acestuia, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor - 2022  pe data de 14 mai începând cu orele 18:00.

Copiii vor fi așteptați cu o mascotă personalizată, pe care vor trebuie să o găsească folosindu-se de hărți interactive. La plecare, vor putea lua acasă un desen de colorat cu mascota, de care se vor putea bucura și mai târziu. Pachetul cu resurse personalizate pentru copii a fost realizat de Twinkl și poate fi descărcat de pe site cu un cont GRATUIT, care poate fi creat introducând adresa de e-mail și o parolă.

“Cea de a XVIII-a ediție a Nopții Muzeelor, organizată la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, continuă tradiția anilor trecuți invitând publicul de toate vârstele pentru a se conecta direct de la sursă la tot ceea ce înseamnă patrimoniul istoric și cultural al județului Bistrița-Năsăud.

Alături de cele peste 150 de spații muzeale și entităților culturale publice și private din țară, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își va deschide porțile în seara zilei de 14 MAI 2022 de la orele 18:00, întâmpinându-și oaspeții cu o serie de evenimente destinate tuturor.”

Manager, Alexandru Gavrilaș

În luna mai, pe lângă Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, alte cinci muzee din țară au fost incluse în prima etapă a proiectului Twinkl care dorește să facă vizitele la muzeele din România mai interactive pentru copii: Muzeul de Științele Naturii Bacău, Observatorul Astronomic Bacău, Muzeul de Istorie (Muzeul Național al Bucovinei), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova. Pentru vizitele prin muzeele care nu au fost încă incluse în proiect, părinții pot descărca și folosi hărți ale comorilor editabile, pe care copiii vor putea să le completeze cu fotografiile și informațiile lor.

 

Twinkl România (www.twinkl.ro) îndeamnă reprezentanții muzeelor care doresc o mascotă personalizată și un pachet de resurse pentru instituția lor să le scrie un mesaj pe adresa de e-mail andreea-marinela.anton@twinkl.co.uk.